Nowości w menu Śląskiej Prohibicji!
Nadeszła długo wyczekiwana wiosna, a wraz z nią zmiany w Śląskiej Prohibicji. Nasza restauracja nie tylko została otwarta w środy, ale także odświeżyliśmy naszą kartę dań i alkoholi. Radykalnych zmian nie ma, ale stali bywalcy dostrzegą nowości (i braki) już na pierwszy rzut oka. Odnowioną listę dań rozpoczynają aperitify, które za zadanie mają pobudzenie apetytu. Kolejno – przystawki zostały wzbogacone o Łososia prosto z Norwegii oraz Tartę dnia, a w daniach głównych pojawił się Dorsz ze szpinakiem i Domowe makarony. Do grupy zup dołączyły: Grzybowa i Krem z białych korzeni. Z myślą o najmłodszych wprowadziliśmy coś na słodko – Ajer kuchy czyli racuchy. A w połączeniu musu pistacjowego, żelki malinowo-bzowej, białej czekolady i kruchego ciastka powstał przepyszny deser: Zielone love. Gdy skosztujecie już wszystkich dań, na koniec proponujemy napić się pysznego digestifa, który wspomoże trawienie. Nie sposób nie wspomnieć o naszej szafie, w której każdego dnia pojawiają są inne pyszności w postaci tortów i domowych deserów. Przekształceniu uległ sam wygląd karty. Teraz bardziej czytelna i przejrzysta, podawana jest Gościom razem z naszym kwartalnikiem, w którym zawartych jest wiele ciekawych artykułów. Mało tego – wychodząc od nas możecie zabrać je ze sobą.
Poniżej przedstawiamy Wam, niektóre z naszych pysznych dań oraz alkoholi:
Przystawka, Łosoś prosto z Norwegii
Zupy, Krem z białych korzeni
Dania dla dzieci, Ajer kuchy czyli racuchy
Dania główne, Domowe Makarony: makaron z kiełbasą i krewetkami
Desery, Zielone love
Digestif, Chatagne espresso tini
Fot. Kolonowe
Serdecznie zapraszamy!