W czerwcu zapraszamy na unikalną kolację degustacyjną w Śląskiej Prohibicji, rozpoczynającą się degustacją i krótką prezentacją kawioru Antonius – produkowanego w Polsce i będącego jednym z najlepszych na świecie. Następnie zaprezentujemy 5 doskonałych szampanów od małych, rzemieślniczych producentów: JM Seleque, Pierre Gerbais, Benoit Marguet, Marie Courtin. Są to wina wyróżniające się pod wieloma względami: stylu i charakterystyki, bardzo limitowanej ilości, a także w obrębie samego regionu jaki reprezentują – Szampanii. Na talerzach – jak zwykle – pojawi się, skomponowane na tę okazję menu degustacyjne.
MENU:
Kawior Antonius
N.V. JM Seleque Champagne Quintette
Ostryga Fine de Claire | bułka tarta | masło
Ostryga Guillardeau | piana cytrusowa
N.V. Pierre Gerbais Champagne Cuvee Experimantale
Okoń morski | Beurre Blanc | bób
2018 Benoit Marguet Champagne Le Parc d’Ambonnay
Sarna | cukinia | czerwona porzeczka
2016 Marie Courtin Champagne Efflorescence
Foie Gras | brioche | brzoskwinia
N.V. Pierre Gerbais Champagne Bochot
Sernik | trufla
Organizatorzy:
Śląska Prohibicja x Terroiryści
Gdzie? Oczywiście w Śląskiej Prohibicji
Kiedy? 28 czerwca o godzinie 19:00
600 zł/os.
Gość specjalny: Adrian Broadner
Menu: Szymon Bracik, Martyna Widera
Wine pairing: Łukasz Czepczor